Kreatív meetingterek – a legjobb ötletek otthona

kreatív 0

Azt hiszem mindenkinek ismerős az a klasszikus értekezlet szituáció, amikor a céges “meeting”-et a hátunk közepére kívánva bevonulunk a kollégákkal tárgyalóba és próbálunk produktívan részt venni. Aztán 10 perc után rájövünk, hogy itt ma bizony kemény erőfeszítéseket kell tenni annak érdekében, hogy nem hogy figyelni tudjunk, de ne aludjunk el. Ilyenkor reménykedünk, hogy sikerül úgy helyet foglalni a tárgyalóasztalnál, hogy legalább a közösségi oldalakat vagy a napi MÉM-eket stikában átpörgethessük, vagy abban, hogy legalább lesz valami süticsokifagyiropi és majd csak eltelik ez a végeláthatatlan rémálom az üvegkalitkában, ahova a hőn áhított korporét produktum céljával beterelték a jónépet.

Persze ez nem mindig így van és a megbeszélések többségének tényleg van célja, produktuma és még jól is érzi magát közben az ember. A probléma az, hogy napjainkra a csoportmunka és teljesítmény oly annyira felértékelődött, hogy a cégek hajlamosak túl merev kereteket teremteni általában minden meetingnek. Azt gondolják ugyanis, hogy a csoportteljesítmény eredményessége a meetingek számával egyenesen arányos. Ilyen ez a matek.

Így a legtöbb cég ott követi el a hibát, hogy minden apró-cseprő ügy megvitatása céljából hivatalos meetinget hív össze ezzel a dolgozók számára egy idő után nyűggé varázsolva azt.

Pedig vannak olyan megbeszélések, amik nap, mint nap lejátszódnak és eredményük van anélkül, hogy a bűvös „meeting, lánykori nevén= értekezlet” címkét magukon viselnék.
Ilyen lehet egy telefonbeszélgetés, vagy amikor csak odaülünk egy kollégánk mellé tanácsot/segítséget kérni, vagy amikor összefutunk valakivel a teakonyhában és új ötleteket kapunk, megvitatjuk a dolgokat.

Egy dolog közös a házibulikban és a produktív megbeszélésekben: a buli mindig a konyhában és a folyosón zajlik. Ezt, ha nem is ebben a formában, de rengeteg haladó gondolkodású vállalat felismerte és igyekeznek ezeknek a helyeknek nagyobb hangsúlyt, teret és jelentőséget biztosítani az irodán belül.

Azáltal, hogy az irodán belül több olyan helyet alakítunk ki, amelyek szinte kínálják magukat a spontán vagy informálisan szervezett megbeszélésekre, sokkal többet hozzájárulhatunk a csoportteljesítményhez és az eredményességhez.

Íme, egy színes fotóválogatás arról, hogyan is néznek ki az igazán kreatív tárgyalók.

kreatív 0

A londoni design cég Duffy által tervezett hinta-tárgyaló lehetővé teszi az igazán kötetlen megbeszéléseket.
56111500_13415-500x314

A Kinnarps által forgalmazott Skandiform márka sok kreatív megoldást kínál a rövid informális megbeszélésekhez. Ha kényelmes bárszékeket csempészünk az iroda egy kevésbé forgalmasabb zugába, a beszélgető felek a sétáló munkatársakkal egy magasságban lesznek, így bármikor könnyedén bekapcsolódhat egy arra járó kolléga.

kreatív 1Kreatív tárgyaló a CDS vállalatnál Japánba. A Tokiói BAKOKO építész csapat által újragondolt irodaterület az interjúkra és a megbeszélésekre fekteti a hangsúlyt.

kreatív 2

Az Asylum cég malajziai irodájában a tárgyalókat és a munkakörnyezetet természeti elemek alkalmazásával tették izgalmasabbá, ezért a Tim Burton-filmbe illő fekete pillangós díszlet. A tárgyaló másik különlegessége az ott található tárgyalószék, amely Hans Wegner Dán designer „The Chair” vagyis „A Szék” nevű legendás alkotása.

kreatív 3

Oroszország vezető IT cége, a Yandex irodája méltán híres futurisztikus mégis komfortos tárgyalótereiről.

kreatív 4

A Google zürich-i irodájába a tőlük megszokott módon a valóságtól teljesen elrugaszkodott tárgyalók és munkakörnyezet került kialakításra.

kreatív 5

A Macquarie Bank Sydney-ben található irodája a kollaboratív terek és egyben a tevékenység alapú munkavégzés fellegvára.

kreatív 6

Nem székfoglaló és nem csoportterápia, csak rendhagyó megbeszélés a nyitottabb kommunikációhoz, asztal nélkül a kreatív tárgyalók szakértőjétől a Materia-tól.

kreatív 7

CPA Australiai Melbourne-i irodájában a rendhagyó csoportmunkára fókuszálnak.

kreatív 8

1-800-LAW-FIRM ügyvédi iroda konferencia sétánya leginkább a 2 személyes megbeszélés hatékony eszköze.

kreatív 9

Jump Studio által tervezett Red Bull tárgyaló.


Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Irodaszék szállítás

Szállítás

A szállítás-szerelés Budapest területén ingyenes, minden egyéb esetben 120 Ft + áfa/km, amely az oda-vissza útra számítandó.

Munkaszék minőség

Minőség

5 év teljes körű garancia!
Saját tesztlaborunkban ellenőrzött termékeink az összes európai szabványnak megfelelő tanúsítvánnyal rendelkeznek. Tervezett élettartamuk minimum 15 év.

Tovább

Irodaszék ergonómia

Ergonómia

Az ön egészségének védelme a mi hivatásunk!
Töltse le itt ingyenes magazinunkat!

Tovább

Kézikönyv - töltse le most INGYEN!

Minden, amit egy irodaszék vásárlás előtt tudni érdemes