Carl Öjerstam és az Omni fotel

 carl4

Az Omni-t Carl Öjerstam a svéd Materia-nak tervezte 2007-ben és ezzel a bútorral 2008-ban egy Red Dot Design Díjat is kiérdemelt.

Az Omni fotel igen kényelmes, letisztult íves formájával már ránézésre is hívogató. Mikor leülünk a fotelbe, akkor mutatja meg különleges tulajdonságát, miszerint az ülőfelület forog, így mindig arra felé tudunk fordulni, akivel éppen beszélgetünk, vagy amire éppen figyelünk. A mechanikának köszönhetően pedig az eredeti állapotába fordul vissza miután felálltunk róla. Szövet vagy bőr kárpittal is készülhet. A forgó váz krómozott vagy fehér porszórt kivitelben elérhető.

carl1 carl2

carl kép

Carl Öjerstam 1971-ben született ipari terméktervezőként diplomázott a Stockholmi Konstack Művészeti és Design Iskolában, 1997-ben. Azóta alkalmazottként és szabadúszóként is dolgozik. Mindezek mellett tanít design-t Svédországban és külföldön is. Carl már számos díjat, elismerést elnyert, többek közül olyan ösztöndíjat, mint az „On Picnic” amelyet egy design vállalat a NoPicnic írt ki, és az ő diplomamunkájának elkészítéséhez járult hozzá a cég. Három terméke is elnyerte a Red Dot Design Díjat, melyek közöl az egyik az Omni fotel, melyet a Materia gyárt és a Stockholmi Bútor Kiállításon mutatták be 2008-ban. Carls munkássága számos Svéd és nemzetközi design könyv hasábjain megtalálhatóak.

carl3

2002 óta pedig saját cégénél a Carl Design AB-nál is tervez számos terület számára. Termékskálája igen széles, megtalálhatóak a konyhai termékeken keresztül, bútorokon és lámpákon át a háztartási elektronikáig mindenféle termék. Mindezeken túl részt vesz különböző építészeti projektekben és kiállításokon egyaránt. Ügyfelei között egyaránt megtalálhatóak kisebb vállalatok és a világ leghíresebb brandjei.

Néhány további munkája:

carl5

carl6

Bild 269


Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Irodaszék szállítás

Szállítás

A szállítás-szerelés Budapest területén ingyenes, minden egyéb esetben 120 Ft + áfa/km, amely az oda-vissza útra számítandó.

Munkaszék minőség

Minőség

5 év teljes körű garancia!
Saját tesztlaborunkban ellenőrzött termékeink az összes európai szabványnak megfelelő tanúsítvánnyal rendelkeznek. Tervezett élettartamuk minimum 15 év.

Tovább

Irodaszék ergonómia

Ergonómia

Az ön egészségének védelme a mi hivatásunk!
Töltse le itt ingyenes magazinunkat!

Tovább

Kézikönyv - töltse le most INGYEN!

Minden, amit egy irodaszék vásárlás előtt tudni érdemes