A textil, amiben egy kaméleon veszett el!

kaméleon1

Mit szólna egy olyan kabáthoz, amelyik az Ön kedve szerint változtatja a színét, vagy egy olyan hátizsákhoz, amely az időjárástól függően 13 különböző szín valamelyikében pompázik? Az intelligens textilek most beköltöznek az otthonunkba és a munkahelyünkre…A termékeket, amelyek már nagy sikert arattak a londoni Selfridges üzletben, Lauren Bowker tervező fejlesztette ki, aki korábban Formula 1-es csapatokkal és párizsi divatházakkal is dolgozott. Az Air kollekcióval – amelyben a tárcáktól kezdve a rendkívül divatos kabátokig számtalan termék megtalálható – Lauren Bowker teljesen átformálja azt, amit a textilek felhasználásáról gondolunk. Alapvetően minden termék fekete, de új, ragyogó színekben pompáznak, ha külső hatás éri őket. Ez lehet például az időjárás vagy a légnyomás megváltozása, vagy ha hirtelen elered az eső.

„Vagy az is számít, ki tartja a szövetet. Mivel mindannyiunknak más a vérkeringése és a testhőmérséklete, ez is befolyásolja a textil színét, amely érzékeli az általunk közvetített hőt. Ezért például egy sálnak is különböző színei és mintái lehetnek attól függően, hogy a szövet egyik része közelebb van a testhez, a másik része pedig lazábban lóg” – mondja Lauren Bowker.

A magyarázat egy vékony tintapigmentben rejlik, amelyet Lauren Bowker állított elő, és amelyet ráfestenek a termékekre. A különféle színek akkor jelennek meg, amikor a pigment szén-monoxiddal lép reakcióba. Természetesen teljesen más kérdés, hogy ezekhez a darabokhoz hogyan válasszunk ruhát…


Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Irodaszék szállítás

Szállítás

A szállítás-szerelés Budapest területén ingyenes, minden egyéb esetben 120 Ft + áfa/km, amely az oda-vissza útra számítandó.

Munkaszék minőség

Minőség

5 év teljes körű garancia!
Saját tesztlaborunkban ellenőrzött termékeink az összes európai szabványnak megfelelő tanúsítvánnyal rendelkeznek. Tervezett élettartamuk minimum 15 év.

Tovább

Irodaszék ergonómia

Ergonómia

Az ön egészségének védelme a mi hivatásunk!
Töltse le itt ingyenes magazinunkat!

Tovább

Kézikönyv - töltse le most INGYEN!

Minden, amit egy irodaszék vásárlás előtt tudni érdemes