categories:

Mi lesz 2019-ben az év színe?

A Pantone szerencsére egészen lazán nyúlt idén a kérdéshez és egyetlen szín megadása helyett vagány színpalettákat állított össze a 2019-es évre. Lássuk, mik lesznek ezek!

ÖLELŐ TERMÉSZETESSÉG

A tiszta porcukor fehér, a természetes égkéktől a fűzöld árnyalaton át a napsütötte bőrszínig mindig megnyugtató, természetközeli kombinációt hoz létre. Így variálhatjuk:

ÉLETTEL TELI

Harsány pink és a fantasztikus narancs a padlizsán lilával keverve, majd nyakon öntve egy adag kökény kékkel: ebből vajon mi sülhet ki? Szórjuk meg finom porcukorral, rázzuk össze, finomítsuk, variáljuk kedvünk szerint.  2019 nyarát így érdemes megfűszerezni.

SZÍNJÁTSZÓ

Pasztellszínek finom és vadabb variációkban nem maradhatnak ki az idei évből. Kismalac rózsaszín hűs mangóval kombinálva vagy kékkel, palackzölddel feldobva és titokzatos lilával ötvözve: elegánsabb, kisasszonyos és merészebb összhangokat képes létrehozni.

ÁRTATLAN

Három színből álló minimál palettán a halovány kék és rózsaszín, illetve a kökény kék kapott helyet. Egyszerű, visszafogott, mégis pozitív és babaházba illő színeivel a feltűnést kerülők kedvenc összeállítása lesz.

Címkék: Címke: , ,

categories:
categories:

5 színes bútor, ami vidámabbá teszi a telet

Az egyik legnagyobb kihívás a téli munkavégzésben a szürke időjárás, a természetes fény hiánya. Ilyenkor a legtöbb, amit tehetünk – ha már optimalizáltuk a világítást az irodában -, hogy beszerzünk néhány kreatív, színes bútort. Ezekből gyűjtöttünk össze 5 hiánypótló darabot.

1. Clip

Asztalka, szék és fotel is egyszerre ez a friss, fiatalos és rafinált bútordarab. Ebben ücsörögve mindjárt nagyobb kedvel fogunk hozzá az utálatos adminisztrációnak és az Excel táblázatoknak is.

2. Nonstop

A szivárvány minden színében pompázik a Nonstop bővíthető kanapérendszer, ami tényleg bármelyik helyiséget fel tudja dobni – legyen az egy közösségi tér, egy tárgyaló. A pompás színű kanapékból teljesen egyedi formákat, akár egy tekergőző kígyót, félkört, S-formát lehet alakítani. Amihez éppen kedvünk támad.

3. Ribbon

Különleges formájával, harmonikus színeivel és finom anyagával a Ribbon puff minden iroda kedvence lesz. Az ötletelés így mindjárt egyszerűbb.

4. Monolite High

A Monolite olyan, mint egy biztonságos búvóhely. A magas támfalak körbeölelnek, és megfelelő privát teret biztosítanak, az élettel teli színek pedig feltöltenek energiával. Meghitt beszélgetésekhez, koncentrált munkához és húzósabb meetingekhez ugyanúgy kellemes társ a Monolite High. Ugyanakkor már a puszta jelenléte is feldobja a környezetet.

5. Libra

Ez a kifejezetten vidám, napsütés érzetét nyújtó kanapé az elő- és váróterek, folyosók terek tökéletes bútora. Kiegyensúlyozott, de mégis kreativitást, játékosságot sugall a forma, egyszerűségében és könnyű kezelhetőségében benne rejlik, hogy pillanatok alatt átalakítható vagy kiegészíthető vele bármely helyiség.

______

Még több inspirációért iratkozzon fel hírlevelünkre. Kattintson ide!

Címkék:

categories:
categories:

2018 a Materia dizájnszékeiről szól

A Materia termékekkel élettel teli, színes és vonzó irodakörnyezetet tudunk kialakítani, melyek különösen passzolnak a közös terekhez, hiszen számos színben, stílusban elérhetőek. A 2018-as termékeik – mind a bútorok, mind a kiegészítők terén – a modern és kényelmes stílus híveit biztosan le fogják nyűgözni.  Nézzük is az újdonságokat!

Elöljáróban ejtsünk néhány szót a  színvariációkról azaz a Colours by Materia (CbM) koncepcióról. A Materia színek kiválasztásában Svédország legelismertebb építészei is részt vettek. A színek egymással jól harmonizálnak, az ízléses bútor- és színkombinációk összeállítása így igazán egyszerű. A következő 2018-as bútorok esetében nyolc színt választottak ki: piszkos rózsaszín, rozsdavörös, acélszürke, zöld, fehér, szürke, sötétszürke és fekete.

VAGABOND
A Vagabond asztalt sokoldalúan tudjuk használni a kerekes lábaknak köszönhetően: így akár tárgyaló- vagy irodaasztalként is megállja a helyét, sőt az étkezőben is praktikus a jelenléte. Az asztal széleit üzenőfalként tudjuk használni, az asztalkeretre pedig különböző kiegészítőket és dekorációt helyezhetünk el, például virágot, lámpát.

MOTUS
A Motus szék a funkcionalitás jegyében született. Az íves és kárpitozott ülőfelület különleges kényelmet biztosít, és formája lehetővé teszi, hogy a széken hagyományos pózban vagy akár lovagló ülésben is ülhessünk. A kerekes kialakításnak köszönhetően aktív, mobil munkavégzéshez is ideális.

UNI
Az új Uni termékcsalád asztalai rendkívül sokoldalúan használhatók. A széles termékskálának köszönhetően rendkívül rugalmasan és sokoldalúan használható, tárgyalóktól és étkezőktől kezdve, váróhelyiségeken át akár tantermekben is. Az Uni T-alakú és csillag alakú lábakkal is készül, számos méretben, magasságban és kivitelben.

PAX
A Pax szék a kompakt bútorok nagymestere:  kagylóformája a minimális terület elfoglalásával és a maximális ülési kényelemet biztosítja.  Az egységes és letisztult megjelenésű Pax rugalmasan követi az emberi test vonalát. A szék váza fröccsöntött műanyagból készült, rendelhető kárpit nélküli, kárpitozott ülőlapú és teljesen kárpitozott kivitelben.

CREST
A Crest ülőgarnitúra otthonos és hívogató, így nem meglepő, hogy kifejezetten közös terekbe tervezték.  A Crest számos különböző modult kínál, amelyekkel sokféle variáció alakítható ki, a hagyományos két- vagy háromrészes kanapétól a nagyobb és egyedibb alakzatokig.

FOX
A Fox székek és karosszékek az egyszerű dizájnját a forma és az anyagok ideális ötvözete teszi ilyen nagyszerűvé.  Az idei év újdonsága a kiegészítőként kapható írótábla, amely fekete kompakt laminált lemezből készül, fekete középső résszel és fekete porbevonatú acél kerettel. Az írótábla a szék jobb- és baloldalára egyaránt felhelyezhető.

További információ és megrendelés a Kinnarps.hu oldalon

Címkék:

categories:
categories:

12 tipp, hogy szuperül érezze magát a munkahelyén

Vajon mi határozza meg, hogy jól érezzük magunkat a munkahelyünkön? Valakinek a kilátás számít, van akinek a hőmérséklet, más a kényelmes bútorokat szereti. Összeszedtük azt a 12 fontos pontot, melyek hatással vannak arra, hogy érezzük magunkat napközben.

1. SZÍNEK

A színek egyértelműen hatnak ránk, a hangulatunkra, az érzéseinkre, sőt sokan melegebbnek vagy hidegebbnek is érezhetik a környezetüket a színek hatására. A munkaterek színválasztása borzasztó érzékeny pont, hiszen egyszerre kell érdekesnek lennie, ugyanakkor nem szabad elvonnia a figyelmet. Míg a szürke, a bézs és a fehér fásultságot okoz, a harsány színek túlságosan impulzívvá teszik az embert.

Szín tippek:
Kombinálja a színeket a hatékony munkához: a zöld a termelékenységre, a kék a kreativitásra, a piros a figyelemre, a sárga pedig a döntéshozatalra gyakorol hatást.
Határolja el egymástól a különböző munkaterületeket a színek segítségével

2. HANGOK

Természetes, hogy egy nyitott irodában több hang, beszélgetés, telefonálás zaja hallatszik. Ugyanakkor a zavaró és a figyelemelterelő vagy monoton hangok frusztrálók, elterelik a figyelmet, képtelenek leszünk koncentrálni. A panelek és az akusztikus csempék alkalmasak a zajszint csökkentésére, és csendesebb helyek kialakítására a zajosabb, forgalmasabb irodai tereken belül.

Zajcsökkentő tippek:
Alakítson ki többféle méretű tárgyalót
A közösségi tereket (pl. konyhákat és kávézókat) a fő munkaterületektől távol alakítsa ki
Határolja le a koncentrált munkavégzéshez kialakított területeket, csökkentse a zajt panelekkel a munkaterületek körül

3. KÜLSŐ INGEREK

Nem egyszerű tökéletes egyensúlyt találni a zavaró külső ingerek kizárása és a megfelelő inspiráló környezet megteremtése között. A szép kilátás, a változatos, kellemes enteriőr, vagy az idegesítő hang-fény-szag nélküli tér sokkal produktívabb munkakörnyezetet eredményez.

Inspiráló környezeti tippek:
Válasszon olyan termékeket, amelyeket kellemesek a tapintás, a színek, a hangok és az illatok szempontjából
Alkalmazzon változatos textúrákat – természetes eredetű anyagokat, fa csempéket és növényeket
Színek, műalkotások és grafikus minták segítségével vonzó tereket hozhat létre

4. KAPCSOLATOK

Hetente 40-60 órát töltünk a munkahelyünkön, így természetes, hogy az emberi kapcsolataink jelentős részét is itt alakítjuk ki. A mindennapi interakciók fontos részét képezik a jó közérzetnek akár tárgyalásról, akár egy laza projektmegbeszélésről vagy egy kávészünetről van szó.

Jó munkakapcsolatot segítő tippek:
Érdemes közösségi managert kinevezni, aki társasági események szervezésével közelebb tudja hozni egymáshoz a munkatársakat
Ha a dolgozók beleszólhatnak a közösségi terekre vonatkozó szabályok kialakításába, sokkal inkább magukénak érzik a munkahelyet
A tárgyalótermek lefoglalhatók találkozók lefolytatásához és új üzleti kapcsolatok kialakításához

5. TESTÜNK

A folyamatos ülés, az állandó (rossz) tartás és kényszerített, nem természetes kényszerű mozgás, mint az egerezés vagy a monitor bámulása izom- és vázrendszeri sérüléseket okozhatnak. Fontos, hogy testünket megfelelően alátámasszuk, így megelőzhetjük az izmok és az inak túlterhelését.

Ízületóvó tippek
Figyeljen teste jelzéseire – ha fájdalmat vagy feszülést érez, tartson pihenőt
Fontos, hogy az asztalok, a székek és a monitorok állíthatóak legyenek, így mindenki a számára optimális helyzetben végezhetik munkáját
Izom- és vázrendszerünk mozgásra termett – váltogassa az ülést, az állást, mozgást!

6. MOZGÁS

Ha már mozgás: a mozgás serkenti a vérkeringést, és olyan fehérjéket és hormonokat szabadít fel, amelyek fokozzák jó közérzetünket és csökkentik a feszültséget. Legjobb, ha minden nap mozgunk, de nem csak munka után! A munkaidő alatt is váltsunk testhelyzetet, vezessük be az irodajógát vagy próbáljuk meg váltogatni az ülést, az állást a munkaállomáson.

Mozgást serkentő tippek
Az álló-ülő íróasztalok és a FreeMotion székek munkavégzés közben is lehetőséget adnak a mozgásra
Rendszeres időközönként tartson aktív szünetet munkatársaival
A tevékenységalapú munkaállomások mozgásra ösztönzik a dolgozókat a feladatok váltogatása közben

7. HELYZET VÁLTOZTATÁS

Innovatív irodabútorok segítségével az irodában dolgozók könnyen a maguk kényelméhez állíthatják a munkaállomásukat. Ilyen például az álló és ülő munkavégzést lehetővé tevő asztal, mellyel könnyű a helyzetváltoztatást megoldani a munkaidő során.

Ismertesse meg a dolgozókkal az ülő-álló íróasztalokat és azok működését, hogy rendszeresen tudják azokat használni
Kezdetnek többször rövidebb ideig álljon, hogy teste hozzászokjon az új munkahelyzethez
Minél többször váltogatja az ülést, az állást és a mozgást, annál többet tesz egészségéért

 

8. A SZÉK

Aki ülőmunkát végez, rendszeresen panaszkodik váll és háttájéki fájdalomra. Ennek oka egyszerű: testünk nem a hosszas üldögélésre termett. A modern irodaszékek, amelyek ülés közben is mozgásra ösztönöznek, csökkenteni tudják a természetellenes testtartás miatt kialakító izomfeszülést. Az aktív ülőhelyzet jót tesz a dolgozók közérzetének: a kényelmes pozícióban a koncentrálás is könnyebb!

Szék tippek:
A munkaállomáson használt székeknek könnyen állíthatónak és testre szabhatónak kell lennie
A Freemotion székek a kis mikromozgások révén aktív ülésre ösztönöznek
A kombinált (pl. hálós) szövetek kényelmesebbé teszik a használatot

9. VILÁGÍTÁS

Ha szemégéstől szenved, fáj a feje, az valószínűleg a képernyő előtti folyamatos munkától alakulhatott ki. A monitorok, táblagépek, telefonok képernyői erős fényt bocsátanak ki, melyet ellensúlyozni kell megfelelő világítással, amit ezt a kontrasztot kiegyensúlyozza. A modern helyi lámpák kiváló minőségű fényt nyújtanak és könnyedén beállíthatók, így a dolgozók elirányíthatják a fényt szemüktől és a tükröződő felületektől, így elkerülhetik a csillogást.

Világítás tippek:
Ha egy íróasztal oldalról kap megvilágítást, elkerülhető a csillogás, a visszatükröződés és az árnyékok kialakulása
A számítógépek képernyőjének színhőmérsékletét úgy állítsa be, hogy az összhangban legyen a természetes nappali fénnyel
Számítógépes munka során tartson rendszeresen szünetet, hogy pihentesse szemét

10. FÉNYFORRÁSOK

A modern lámpán kívül az ablakon beáramló természetes fényt is figyelembe kell vennünk az iroda kialakításánál. A természetes fénynek óriási szerepe van a jó közérzet kialakításában és a bioritmus (vagyis az alvási és ébrenléti ciklus) fenntartásában.

Természetes fény tippek
Az ablakok beengedik a természetes fényt, és mindig változó kilátást kínálnak
A belső üvegfalak megsokszorozzák az értékes természetes fényt a helyiségen belül
A munkateret természetes fényforrások körül alakítsa ki, és hozzon létre nyitott tereket az ablakok körül – így a természetes fény hatékonyabban oszlik el az egész irodában

11. IRODA VS TERMÉSZET

Különösen tavasszal, nyáron az ember nagyon nehezen dolgozza fel, hogy a zárt irodában kell töltenie a napján virágzó természet helyett (nem beszélve a strandról). Kevés munkahelyen van közvetlen kapcsolat a természettel, pedig ha ez még egy kis kert képében is jelenik meg, sokat segít a stressz enyhítésében és a közérzet javításában. A nyitott terek, a növények vagy a fák, a csobogó víz hangja, a fából készült belső falak, valamint a szép kilátás mind nagyszerű módja annak, hogy a természetet be tudjuk csempészni a munkahelyre.

Természetközeli tippek:
A kilátás is fontos – ha a munkahely városon belül helyezkedik el, mennyire lehet érzékelni bentről a változó fényviszonyokat?
Gondosan alakítsa ki a közös helyiségekből nyíló kilátást, rendezz át a teret, ha szükséges
Ösztönözze a dolgozókat arra, hogy a szüneteket a friss levegőn töltsék

12. IRODA VS HŐMÉRSÉKLET

Fontos az optimális hőmérséklet ahhoz, hogy megfelelően tudjunk koncentrálni. De mennyi az optimális? Természetesen mindenkinek és minden évszakban más. Alkalmazkodnia kell a külső időjáráshoz is, hiszen 36 fokból a 20 fokba való belépés nagyon megterheli a szervezetet. Azonban nem csak a hőmérséklet, de a légáramlás és a páratartalom is szerepet játszik abban, hogy kényelmesen érezzük magunkat a munkahelyen.

Hőmérséklet beállítási tippek
Tegye lehetővé a dolgozóknak a hőmérséklet és a légáramlás szabályozását – így fokozni tudják kényelmüket és hatékonyságukat
Érdemes lehet felszín alatti légáramlási rendszert (UFAD), valamint hőmérsékleti zónákat kialakítani
Használjon redőnyöket vagy árnyékolókat! Így szabályozhatja az ablakon bejutó napsütés mennyiségét, a légáramlást és a hőmérséklet

Címkék:

categories:
categories:

Mit tegyünk a tárgyalóba?

A tárgyaló kialakítása mindig kényes kérdés: mekkora legyen, hol legyen, egyáltalán milyen bútorokkal rendezzük be? Utóbbi kérdésre minden választ megadhat a NEXUS Meetings bútorcsalás a Kinnarpstól, amit éppen ezért terveztek.

Nexus Meetings tagjai rugalmasan kialakított tárgyalóasztalok széles skáláját vonultatja fel; intelligens megoldásainak köszönhetően mostantól inspiráló környezetben tarthatunk eredményes és változatos értekezleteket.

A Nexus asztal a Kinnarps egyik legkedveltebb terméke. Letisztult kialakítású, az adott célnak leginkább megfelelő asztalaival és ülőhelyeivel a Nexus manapság számos iroda berendezésének meghatározó eleme.

„Átfogó projektek egységes, esztétikus stílusú berendezését kívántuk lehetővé tenni” – állítja a Nexuxról Per Enskär, a Kinnarps termékmenedzsere.

Nagy rugalmasságot biztosító különféle formai kialakítások és méretezések, legyen szó spontán megbeszélésről, előre tervezett meetingről vagy hivatalos tárgyalásról. A szögletes modellek az egyéni kialakítások gyors, zökkenőmentes megvalósítását teszik lehetővé.

A két különböző magasságban gyártott Nexus Meetings a megbeszélések és kommunikáció különféle módjához is alkalmazhatók. A 74 cm-es magasság az ülőmunkához és a hosszabb megbeszélésekhez, a 90 cm-es magasság pedig aktívabb csoportmunkához  ideális, melyek során a résztvevők gyakran állnak fel és ülnek vissza a helyükre.

A tárgyalóasztalok a színek és anyagok széles választékában rendelhetők, mint a fehér famintázatú kőris, tölgy, bükk vagy nyírfa lábakkal is megvásárolhatók.

Tekintve, hogy a megbeszélések manapság már távértekezlet formájában zajlanak, a Nexus Meeting termékcsalád tagjait a ‘meeting technológiák’ legújabb fejlesztéseivel is felszereltük.

„A tárgyalóasztalokat a kommunikáció és kapcsolatépítés céljainak megfelelően cserélhető modulokkal láttuk el. Ez lehetővé teszi, hogy lépést tartson a technológia fejlődésével és a szervezet változó igényeihez is könnyebben alkalmazkodik.”

A Nexus Meetings termékcsaládot minden tekintetben fenntartható beruházásnak szánja a gyártó. Tagjait a Kinnarps „Better Effect”, a nyersanyagok és erőforrások, az éghajlat, a tiszta anyagok, a társadalmi felelősségvállalás, az újrahasználat és az ergonómia tekintetében különösen szigorú követelményeket megfogalmazó fenntarthatósági kezdeményezésének égisze alatt fejlesztette ki. Az eredmény: a termékek nagy hányadban tartalmaznak igazolt faanyagot és hozzájárulnak a szükségtelen vegyi anyagoktól mentes, egészséges munkakörnyezetek kialakításához.

További információ és megrendelés a Kinnarps.hu oldalon

Címkék:

categories:
categories:

Három díjat is besöpört a Kinnarps SPACE bútorcsaládja

A Kinnarps SPACE bútorcsaládja két rangos nemzetközi formatervezési díjat kapott: az iF Design Award díja után a Design Award díjat, majd bezsebelhette a Chicago Egyetem Good Design™  elismerését is. De mit érdemes tudni a Space bútorcsaládról?

A SPACE nevet nem véletlenül választották a ennek a tároló rendszernek, hiszen szinte határok nélkül variálható,  korlátlan lehetőséget biztosít napjaink sokszínű munkakörnyezeteibe. Lehetővé teszi egyszerre az egyediség és a sokszínűség kifejezését.

A SPACE napjaink és a jövő munkaállomásaihoz, tárgyalóihoz és tároló helyiségeihez készült, modern irodai bútorcsalád. Alapját tárolómodulok széles skálája adja, amelyeket a kívánt funkciónak és megjelenésnek megfelelően lehet összekapcsolni és kombinálni.
Az egyes modulok rugalmasan alakíthatók, lehetővé téve közös és privát terek kialakítását is.

A design egyediséget és iránymutatást is biztosít. Ez jellemző a SPACE tároló rendszerre is, amely izgalmas funkciókat és lehetőségeket kínál funkcionális, ugyanakkor emocionális és inspiráló irodai környezet kialakításához –  a SPACE tervezője, Stefan Brodbeck (Brodbeck Design).

További információ és megrendelés a Kinnarps.hu oldalon

Címkék:

categories:
categories:

Ismerjük meg az iF Design-díjas Leia széket!

LEIA a tárgyalók kedvenc széke: stílusos, letisztult, egyszerűen tárolható, ráadásul kényelmes is. Nem véletlenül nyerte meg az egyik legrangosabb dizájn formatervezési díj, az iF PRODUCT DESIGN AWARD zsűrijének szívét.

A LEIA tervezésénél a cél a funkció, a design és az ergonómia optimális egyensúlyának biztosítása volt – a tervezők a svéd Idesign tervezőiroda munkatársai, Johan Larsvall és Nils Löventorn voltak.

A LEIA egyszerre funkcionális és stílusos tárgyalószék, amelyet egyaránt könnyű kisebb és nagyobb csoportokban elhelyezni és különféle helyzetekben felhasználni. Éppen ezért  ideális napjaink sokoldalú és változatos munkakörnyezetéhez.

Leia – The Friendly Chair from Kinnarps – Workspace Solutions on Vimeo.

A székek egymásba rakhatók és össze is kapcsolhatók, a LEIA ezért ideális választás lehet nagyobb terekben, például előadótermekben vagy kantinokban, ahol tökéletesen betölti teret anélkül, hogy szükségtelenül sok helyet foglalna. Az egyszerű, ugyanakkor megnyerő formatervű LEIA számos különböző kivitelben kapható, műanyag és kárpitozott ülőlappal egyaránt.

 További információ és megrendelés a Kinnarps.hu oldalon keresztül

Címkék:

categories:
categories:

Éljünk egyszerűen á la Patricia Urquiola!

Éljünk egyszerűen!

1

Patricia Urquiola új formatervezési ötletei mindig káprázatosak. A nemzetközi dizájnvilág tündöklő csillagáról mindent el lehet mondani, de, hogy előre kiszámítható lenne, azt aztán nem.

Patricia Urquiola 1961-ben született Oviedo városában, Spanyolországban. Madridban kezdte meg építészeti tanulmányait, amelyeket 1989-ben Milánóban fejezett be. Ezután Achille Castiglioni olasz tervezőnek dolgozott, így a Párizsi Dizájn Intézet tervezésében is közreműködött. Első bútorát 1991-ben, Vico Magistretti olasz tervezővel együtt készítette el a De Padova vállalatnak, ahol állást is kapott. 1993 és 1996 között építészeti stúdiót működtetett két barátjával, majd a Piero Lissoni vállalatnál nevezték ki menedzsernek. 2001-ben alapította meg saját stúdióját Milánóban.

„Azért kezdtem el dizájnnal foglalkozni, mert megérinthető, fizikálisan létező dolgokról szól, amelyek kölcsönhatásban vannak az emberekkel. Nem hiszem, hogy a dizájnnak mindig valami meglepőt és forradalmian újat kell hoznia. Az átlagemberek erre nem vevők. Tervezőként olyan képekkel dolgozunk, amelyekbe hirtelen botlik bele az ember, felkeltik az érdeklődését, aztán eltűnnek. Mégis a hagyomány részei, ezzel folytonosságot alkotnak. Ez egyben a dizájn átka is. Hiszen a nap végén szerencsétlen tárgyak ott maradnak.”

Patricia Urquiola az Ettore Sottsass és Alessandro Mendini hatvanas és hetvenes évekbeli tervezők által képviselt radikális irányzatot követi. Ez a mindent megkérdőjelező, lázadó szemlélet igencsak messze áll a német Bauhaus irányzattól. A Dieter Rams stílusát idéző absztrakt, lecsupaszított, steril és iparközpontú megközelítésbe helyezett formák helyett számára az ember a tervezés kiindulópontja.

2

„Mindenkinek meg kell találnia a saját látásmódját. Nemcsak számítógépekben kell gondolkodni. Igaz, ezek hasznos munkaeszközök, de nem róluk szól minden. (Az okos telefonokra, tabletekre és hasonlókra gondolok.) Úgy értem: tényleg van-e arra elég energiánk, hogy ennyi mindent mindenhova magunkkal vigyünk? Ettől eltérő kapcsolatunk kell, hogy legyen a minket körülvevő tárgyakkal: anyagibb szempontból kell megközelítenünk őket, itt és most. Nem kell a dolgokat túlkomplikálni: térjünk vissza a gyökerekhez! Éljünk egyszerűen!”

3

A Tatou (magyarul: tatu) elnevezésű lámpát, amelyet a Flos vállalatnak tervezett, a szamurájok könnyű, mégis erős páncélinge ihlette.

4

A Kartell vállalat egy klasszikus széket rendelt Patricia Urquiolától, de természetesen valami teljesen mást kapott. A Frilly széket a zellerrostok ihlették, a dekoratív elem egyben dizájnmegoldás is.

5

A Kartell vállalatnak tervezett Foliage (magyarul: lombozat) fotel lábai az ágakat, ülőrésze pedig a leveleket idézi.

 

Címkék:

categories:
categories:

Leaf Lamp

 

Leaf Lamp

A Leaf Lamp széria egyik álló lámpája a Leaf Lamp Tree. Ennek a különleges  „fa” lámpának alakja és mérete is megegyezik a valódi fákkal. Több féle méretben is létezik 1,3-3 méter között, de speciális esetben akár 6 méter magasra is “nőhet”.

Leaf Lamp

 

A lámpa állvány része (a törzse) igazi svéd nyírből készül, a levelek pedig színtelen gyapjúból. Amellett hogy környezetbarát, számtalan előnnyel rendelkezik. A gyapjú nem vonzza a port és magas nyomású levegővel könnyen és gyorsan tisztítható, kiváló hangelnyelő és abszolút nem gyúlékony.

Leaf Lamp

 

A Leaf Lámpákat megcsodálhatjátok a Koppenhágai Egyetemen, a Landvetter repülőtéren. Illetve mennyezeti verzióját a Nova Lund bevásárlóközpontban is. De ha ezek túl messze lennének, a Kinnarps budapesti bemutatótermében is kiállítottunk egyet!

Címkék:

categories: